Mans diabēts P.S.

Atsaucoties uz lasītāju jautājumiem - neliels skaidrojums.

Par mazo pastnieku insulīnu. Katra cilvēka organismā aizkuņģa dziedzera beta šūnas ražo insulīnu. Notiek insulīna rezervju veidošana, lai brīdī, kad cilvēks paēd - kārtīgas pusdienas, vai tikai uzēd šokolādīti (ogļhidrātus saturošus produktus), mazais pastnieks insulīns varētu jebkurā diennakts stundā mesties cīņā. Brīdī, kad cilvēks ir paēdis, uzkāpj cukurs. Un tas notiek ar katru cilvēku. Izmēģiniet kādreiz - 15 līdz 20 minūtes pēc ēšanas, ieejiet aptiekā un palūdziet izmērīt cukuru. Jebkuram cilvēkam būs paaugstināts cukura rādījums. Tad atkārtojiet cukura testu pēc divām stundām. Un jūsu cukura rādījums būs normas robežās. Tas liecina par to, ka jūsu mazais pastnieks savus pienākumus veic godam. Ja pēc divām stundām cukurs joprojām ir augsts, ar nosacījumu, ka šajās divās stundās nav ēsts, tad gan būtu vērts palūgt ārstam jūs nosūtīt uz cukura analīzi tukšā dūšā. Bet tas tikai tā, jūsu sirdsmieram. Jo cukuru paaugstināt var arī stress. Un te nu atkal mazajam pastniekam vajadzētu mesties talkā jūsu organismam un asinīs uzkrājušos cukuru nogādāt audos, enerģijas rezervju veidošanai, vai vienkārši palīdzēt visu lieko izvadīt no organisma.
Jāsaka, ka ne visās aptiekās var izmērīt cukuru. Tad, ja ļoti gribas veikt šādu nelielu eksperimentu, lai kaut nedaudz izprastu, kā darbojas jūsu smalkais mehānisms, droši jautājiet man. Paspēlēsimies kopā.
Mīliet sevi un savu organismu, ne tikai rumpi - jūsu organisms būs laimīgs, un jūs būsiet laimīgs!

P.S. Atkārtošos, ka šis viss nav zinātnisks skaidrojums. Un, kā saka TV: neveiciet eksperimentus ar savu organismu! Tas jums ir tikai viens!

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Izdevies piektdienas vakars

Karma kuce!

Par to, kāpēc?!